“Dijital Çağda Okul Yönetimi” Anlatıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün düzenlemiş olduğu “Dijital Çağda Okul Yönetimi” başlıklı panelde pandemi ile birlikte artan dijitalleşme süreçleri anlatıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zafer Akbaş, başlattıkları panellerle birlikte; pandemi süreciyle birlikte artan dijitalleşmeyi değerlendirmek istediklerini söyledi. Etkinliklerin herkes için faydalı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Zafer Akbaş, etkinliklerde emeği geçenlere ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Göksoy Moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde; Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Osman Dülger, Düzce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şehabettin yavuz, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mebrure İlhan Bağışgil Anaokulu Müdürü Süheyla Göksoy, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şehit Furkan Kaplanbaba İlköğretim Okulu Müdürü Miraç Karayiğit, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Nursel Demirel İlkokulu Müdürü Ümit Altun, Adapazarı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Akyazı Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Nazan Erik ve Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Volkan Koyuncu bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Dijitalleşmeyle birlikte değişen iş ve işlemleri; yönetici, idareci, öğretmen ve öğrenci açısından değerlendiren panelistler, yöneticilerin işin sürdürülebilirliğini sağlamak, eğitim örgütünde gerçekleşen öğretme ve öğrenmeyi desteklemek gibi 2 temel görevleri olduğunu söyledi. Geleneksel sistemde yöneticilerin sınıfa girerek gözlem yapması bazı tedirginliklere yol açabileceğine değinen konuşmacılar, dijital sistemde ise yöneticilerin çevrim içi derslere çok rahat girerek süreci takip edebildiklerini ifade etti.

Gelenekselle dijitalleşmenin de karşılaştırıldığı panelde, dijital süreçle ilgili; öğrenciler, geleneksel ortamda olduğu gibi her ihtiyaç duyduğunda ilgililere ulaşılabilecek mi? Geleneksel okulda; bahçe kapısı, duvarlar, çevre düzenlemesi, danışma gibi unsurlar dikkat çekerken, dijital dünyada aynı işlevler şekil ve yöntem değiştirerek karşımıza nasıl çıkacak? İhtiyaçlar nasıl karşılanacak? Profesyonel bir bakış açısı ile ele alınması gerektiği vurgulandı.

Öğretmenlerin Yönetimi, Öğrencilerin Yönetimi, Okulun İmajının Yönetimi, Örgütün yönetimi, Akademik Yönetim ve Değişimin Yönetimi gibi konu başlıklarında açıklamalarda bulunan panelistler, dijitalleşmeyle birlikte gelen kolaylıklardan da bahsetti.

Temsil ettikleri okulların dijital sayfalarından ve TC Milli Eğitim Bakanlığı’nın MEBBİS, EBA gibi uzaktan eğitim yöntemlerinden bahseden konuşmacılar, bilgisayarların; depo, ulaşım, veri toplama, veri yayma gibi birçok hizmeti gördüğünü ve kullanıcılarına önemli zaman kazandırdığını vurguladı.

softmvh.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir