Düzce’ye KOSGEB Faizsiz Acil Destek kredisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KOSGEB  23 Kasım’da yaşanan 5.9  büyüklüğündeki depremin yaşandığı Düzce için Acil Destek Kredisi programı başlattı.

KOSGEB Düzce İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin, Düzce’de 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından iş yeri zarar gören işletmeler için KOSGEB tarafından 250 bin  TL faizsiz acil destek kredisi verileceğini açıkladı.

Necdet Yaşar Şahin, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından  Düzce’de yaşanan deprem felaketinden etkilenen işletmeler için Düzce İli Acil Destek Kredisi programı başlatıldığını bildirdi.

Necdet Yaşar Şahin, faizsiz Acil Destek Kredisinin detayları ile ilgili yaptığı açıklamada ;

“Düzce’de yaşanan deprem felaketinden etkilenen ve bu durumu ilgili makamlardan (Valilik/Kaymakamlık) belgeleyen, KOSGEB veri tabanına kayıtlı, aktif durumda, Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek yada tüzel kişi statüsünde, KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde yer alan işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlamak amacıyla Düzce İli Acil Destek Kredisi programı başlatılmıştır’ dedi.

100 BİN VE 250 BİN TL KREDİ

Kredi limitleri ille ilgili bilgiler veren KOSGEB İl Müdürü Necdet Şahin ‘ Bahse konu Acil Destek Kredisi Programı, Kredi üst limiti işletme başına, 2021 yılı net satış hasılatı 250 bin liranın altında olan işletmeler için kredi üst limiti 100 bin lira, 250 bin ve üzerinde olan işletmeler için kredi üst limiti 250 bin sıfır (0) faizli, ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı 3’er aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam, otuz altı (36) ay vadeli olarak uygulanacaktır.

İşletme başına 250 bin lira kredi için 70 bin 766 lira olan faiz bedelinin tamamı idare başkanlığımız tarafından ödenecektir. Banka tarafından kullandırılacak kredinin 250 bin lira altında olması halinde faiz, kar payı bu oran korunarak hesaplanacaktır’ dedi.

KREDİ KULLANDIRILACAK BANKALAR

Necdet Yaşar Şahin, Acil Destek Kredisi programı ile şu bilgileri paylaştı : Programda şu bankalar yer almaktadır; Denizbank, Halk Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası.

KOSGEB İL MÜDÜRLÜĞÜ ONAYLAYACAK

Düzce İli Acil Destek Kredisi Programında ve bütün acil destek kredisi programlarında ilgili valilik, kaymakamlıklardan gelen listelerde yer alıyor olması bir işletmenin destekten doğrudan yararlanacağı anlamına gelmemekte olup, ilgili KOSGEB müdürlüğünce, gerekli kontrollerin yapılması ve desteğin onaylanması esastır.

30 HAZİRAN’DA SONA ERECEK

Programın kapanış tarihi 30 Haziran 2023 olup, bu tarihe kadar kredi kullandırımlarının tamamlanması, 2021 yılı net satış hasılatı tutarı bilgisinin web servislerinden kontrolleri yapılarak, başvuruların onaylanması gerekmektedir.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir