Tercih Programında Düzce Üniversitesi’nin Çalışmalarını ve Yeniliklerini Anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, CNNTÜRK’te Serra Taşkıran’ın hazırlayıp sunduğu “Tercih Zamanı” programına konuk oldu.

Program Sunucusu Serra Taşkıran’ın sorularını yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitemizin bu yıl, kuruluşunun 15. yılını kutladığını ve bu yılın Üniversitemiz adına gurur verici bir yıl olduğunu ifade etti.

Düzce Üniversitesi’nin bir ihtisas Üniversitesi olduğunun altını çizen Rektörümüz, Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) 2016 yılında başlattığı “Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” programına dahil olduğunu söyledi. Düzce Üniversitesi’nin; sağlık alanında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, çevre alanında ise Tarımsal Atıkların Geri Kazanımı konularında uzmanlaşmayı seçtiğini izleyicilerle paylaştı.

“Akademik Bilgiyi Sahada Uygulayan Bir Üniversiteyiz”

Düzce Üniversitesi’nin seçilmiş bir ihtisas Üniversitesi olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Biz özellikle ezbere dayalı bilgilerden çok, sahaya yayılan, Üniversitedeki akademik bilgiyi insanların faydasına sunulması için çalışan bir Üniversiteyiz. ‘Değer Üreten Üniversite’ sloganı ile çıktığımız bu yolda, üretilen akademik bilgilerin, sürdürülebilir bir yaşam için bölgemizin ve ülkemizin kalkınması amacıyla kişilerin faydasına sunan bir Üniversiteyiz.” dedi.

“Tıbbi Bitkilerden İlaç Üreten Eczacılar Yetiştirecek”

Yeni açılan Eczacılık Fakültesi hakkında da bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Eczacılık Fakültesi’ne öğrenci alımının bu yıl olmazsa da, önümüzdeki yıl alınabileceği bilgisini paylaştı. Eczacılık Fakültesi’nin amacının her yere eczaneler açan eczacılar yetiştirmek olmadığını vurgulayan Demircan Çakar, bitkisel ilaç üretimine odaklanan, bitkisel ilaç Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlayacak eczacılar yetiştirmek olduğunun altını çizdi.

Çalışmaların sonuna yaklaşıldığı Üniversitemiz Botanik Bahçesi hakkında bilgiler veren Rektör Demircan Çakar, “Bu proje Üniversiteye ve bölgeye önemli katkılar sunacak. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında kullanacağımız bitkilerin deneme ekimlerini yapma imkanı da sunacak. Yani hem bilimsel çalışma alanımız, hem de öğrencilerimizin sosyal faaliyetler yapabileceği bir alan olacak.” ifadelerine yer verdi.

“Toprak Analizinden Alım Garantisine Kadar Destek Veriyoruz”

Düzce Üniversitesi’nin bölge çiftçileriyle yaptığı çalışmalara da değinen Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Üniversitemiz, 23 farklı tıbbi bitkiyi 30’dan fazla sözleşmeli çiftçimizle üretiyoruz ve alıcılarla buluşturuyoruz. Bir nevi alım garantisi veriyoruz. Toprak analizinden başlayıp, alım garantisine kadar destek oluyoruz. Düzce Üniversitesi’nin kendi adına oluşturduğu lisanslı markaları var. Üretilen bu ürünlerin ham maddesini yine bölgemizden ve bölge çiftçimizden sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Uluslararası Öğrencilerin de İlgisini Çekecek”

Tercih döneminin yaklaştığı bu dönemde öğrenci kontenjanları hakkında da izleyicileri bilgilendiren Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitemize 2021-2022 akademik yılında 6 bin kontenjan ayrıldığını söyledi. Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’nde %100 İngilizce eğitim veren bölümler olduğu bilgisini paylaşan Çakar, açılan İngilizce bölümlerin uluslararası öğrencilerin de dikkatini çekeceğini ve Düzce Üniversitesi’ndeki yabancı uyruklu öğrenci sayısını artıracağını dile getirdi.

Ön lisans programlarında Türkiye’de ilk defa Düzce Üniversitesi bünyesinde açılan Sosyal Güvenlik Programı, Nüfus ve Vatandaşlık Programı gibi öğrenciler tarafından çok tercih edilen programlar olduğunu söyleyen Rektör, Meslek Yüksekokullarımızın ilçelere dağılımında, ilçelerdeki dinamikleri göz önünde bulundurduklarını dile getirdi.

“Bölgemize ve Ülkemize Kazandırdıklarımız”

Düzce Üniversitesi’nin bölgemize ve ülkemize kazandırdığı ilkleri hakkında da kısa bilgiler veren Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Biz; yeni, genç ve dinamik bir Üniversiteyiz. Bende gerçekten öğrenciye kıymet veren bir rektör olduğumu düşünüyorum. Öğrencilerimizin talepleri, şikayetleri, önerileri benim için çok, çok önemli. Onun için ‘Açık Kapı’ uygulamasıyla bu vizyonu yansıtmaya çalışıyoruz. Ayrıca ‘Açık Kapı’ rektörün ulaşılmaz kimliğini ortadan kaldırıyor. İsteyen herkes, her ayın ilk pazartesi günü gelip benimle görüşebiliyor. Bölgemiz içinde ‘Açık Kampüs’ uygulaması düzenliyoruz. Bu uygulamayla da bölgemizde isteyen herkes kampüsümüze gelip istediği ya da merak ettiği konular hakkında bilgiyi alabiliyor. ‘Açık Ders’ uygulamasıyla da, yine isteyen herkes katılıp akademisyenlerimizin bilgi ve deneyimlerinden faydalanabiliyor. ‘Açık Mutfak’ ise öğrencilerimizin yemeklerin nasıl ve ne koşullarda yapıldığını gösteren bir uygulama.” şeklinde konuştu.

“Öğrencimizi Sürprizler Bekliyor”

Öğrencilerin 20 ay kampüsten uzak kaldığının altını çizen Rektör, 4 Ekim 2021 tarihinde başlayacak olan akademik takvimden itibaren öğrencilerimize sürpriz yenilikler hazırlandığının altını çizdi. Yerleşkemizin öğrencilerimizin hayatını kolaylaştıracak, engelli öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak, öğrenci dostu bir yerleşke olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitemizin; gerek  halı sahası, gerek tenis kortları ve sosyal alanlarıyla öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek, yaşayan bir kampüs olduğunun altını çizdi.

Tercih yapacak öğrencilere başarılar dileyen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, öğrencilerle kavuşmak için sabırsızlandığını dile getirerek açıklamalarını sonlandırdı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir