“Kendi Kişiliklerinizle Özdeşleşen Bölümleri Tercih Edin!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, A Haber’de Ahmet Tunahan Şimşek’in hazırlayıp sunduğu “Eğitim Dünyası” programına konuk oldu.

Üniversite tercihi yapacak öğrenciler için Düzce Üniversitesi’ni anlatan ve merak edilen soruları yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, tercih yapacak öğrencilerden; azimli olmalarını, gidecekleri üniversitelerin yerleşkelerini önceden görmelerini, istemedikleri bir bölüme yerleşmektense bir sene daha hazırlanıp, kendi kişilikleriyle özdeşleşen bölümlere yerleşmesinin daha doğru bir davranış olacağını söyledi.

3 Bin Öğrenciden 30 Bin Öğrenciye

Düzce Üniversitesi’nin kuruluş tarihinden bugüne gelinceye kadar olan süreç hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “2006 yılında kurulduğumuzda biz; 3 fakülte ile akademik yaşamımıza başladık. Bugün 13 fakülte 30 bin öğrenciyle akademik çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi. En çok tercih edilen bölümlerden de bahseden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, en köklü fakülteler arasında yer alan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ve Mühendislik Fakültesi’nin öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. Bunun yanında Rektör Çakar, yerleşke içerisinde ve ilçelerde bulunan; Orman Fakültesi, Sağlık Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İşletme Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Spor Bilimler Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi ve yeni açılan, ancak bu dönem öğrenci alımı yapmayacak olan Eczacılık Fakültesi hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Rektör Çakar, yüksekokul ve meslek yüksekokulları hakkında da bilgeler verdi.

“Öğrencilerin Kariyer Gelişimini Destekliyoruz”

Düzce Üniversitesi’nin öğrencilerine ve mezunlarına yönelik gerçekleştirdiği kariyer çalışmaları hakkında da izleyicileri bilgilendiren Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezimizin öğrencilerin gelişimi için yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Merkezin öğrencilerin gelişimi için özgeçmiş hazırlamadan, iş mülakatına kadar, mezun olduktan sonra karşılaşabilecekleri konular hakkında eğitimler verdiğini söyleyen Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, mezun öğrenciler için mezun takip programı olduğunu, öğrencilerin bu merkeze kaydı olmadan mezun olamadıklarının altını çizdi. Düzce Üniversitesi’nin bir ihtisas üniversitesi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi’nin; sağlık alanında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, çevre alanında ise Tarımsal Atıkların Geri Kazanımı konularında uzmanlaşmayı seçtiğini izleyicilerle paylaştı. Bu alanda çalışmak isteyen mezunlarımıza yardımcı olunacağını belirten Çakar, kariyer geliştirme açısından yetkin bir Üniversite olduğunu dile getirdi.

“Uluslararası Alanda Adından Söz Ettiriyor”

Yabancı uyruklu öğrencilerin Düzce Üniversitesi’ne ve Düzce’ye ayrı bir renk ve enerji verdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 54 ülkeden yaklaşık bin 500 yabancı uyruklu öğrencinin Düzce’de akademik eğitim aldığını ve bu yılda 70 ayrı ülkeden öğrenci gelmesi hedeflendiğini açıkladı.

Uluslararası alanda adından söz ettiren Düzce Üniversitesi’nin Erasmus ve Mevlana gibi öğrenci değişim programlarından bahseden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 50 ülkede 120 farklı üniversiteyle ikili anlaşmalar yapıldığını vurguladı.

“Pandemi Süreci Kişisel Gelişime Katkı Sağladı”

Pandemi sürecini Düzce Üniversitesi’nin kendi hazırladığı uzaktan eğitim sistemiyle sürdürdüğünün altını çizen Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, bu dönemde dijital ağırlıklı eğitimin kişilerin gelişimi için de bir fırsat sunduğunu ifade etti.

Üniversite yerleşkesinin çevre dostu olduğunu ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yer verdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, yerleşkede enerji üreten güneş panellerinin olduğunu ve doğal enerji kaynaklarının kullanımını önemsediğini dile getirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir