İstihdam Meleği Projesi İmza Töreni Gerçekleştirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce Üniversitesi mesleki eğitime ilk defa yeni ve farklı bir bakış açısı getiren, öğrenciler henüz öğrencilik aşamasındayken, hedef firmalar ile birebir eşleşerek istihdamını sağlamayı ve sektörlerin nitelikli personel ihtiyacını karşılamayı amaçlayan İstihdam Meleği Projesi tanıtım ve imza töreni düzenlendi.

Düzce Üniversitesi Çalıştay Salonu’nda düzenlenen İstihdam Meleği Projesi (İs-Me) tanıtım ve imza törenine; Düzce Valisi Cevdet Atay, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Rektör YardımcılarıProf. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. İdris Şahin ve Prof. Dr. M. Akif Öncü, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Düzce Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Sadi Ateş, kurum müdürleri, protokol imzalayacak firma temsilcileri ve basın mensupları katılım gösterdi.

 

TÜM KURUMLARDA İSTİHDAMI ARTIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPILMALI

İstihdam Meleği Projesi tanıtım filmi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar; Üniversitemizin gelişim sürecini ve yürüttüğü projeleri anlatarak, İstihdam Meleği Projesi’nin önemine değindi. Projede yer alan, ülkemizdeki istihdam sorununa çözüm olmaya çalışan herkese gönülden teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitemizin yakaladığı başarıda Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Bölgesel Kalkınma Üniversiteleri arasına seçilmesinin büyük etkisi ve motivasyonu olduğunun altını çizdi. İşsizliği azaltmaya yönelik çalışmaların yanında istihdamı artırmaya yönelik yapılan çalışmaların daha etkili olacağına söyleyen Çakar, işsizliğin bütün kötülüklerin anası olduğunu vurguladı.

 

 

KİTLESEL ÜRETİM BİTTİĞİ GİBİ KİTLESEL EĞİTİM DE SONA ERİYOR

Sektörlerin kitlelere yönelik yaptıkları üretimin artık son bulduğunu, bunun yerine kişiye yönelik üretim modelleri geliştirildiğini söyleyen Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, sektör temsilcilerinin de artık firmaya yönelik iş gücü aradıklarını ifade etti. Türkiye’de bir ilk olan ve Üniversitemizin hayata geçirdiği İstihdam Meleği Projesi’nin firmaların isteği doğrultusunda iş gücü yetiştireceği bilgisini paylaşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar “İstihdam Meleği Projesi’nde firma temsilcilerinin belirlediği, ihtiyaç duyduğu alanlarda öğrencilerin eğitim müfredatına ders eklenebilecek. Eğer firma temsilcileri isterlerse bazı mesleki alanlarda öğrencilere ders verebilecek ve gerekli görmeleri halinde de firma içerisinde öğrencilere ders verebilecek. Yapılan bu protokollerle öğrencilerimizin firmalarla teması sağlandığı gibi, firmaların ihtiyaç duydukları eğitimi de sağlanmış olacak. Üniversite eğitimi boyunca firmayla iç içe olan öğrencilerimizde iş becerileri kazanmanın yanında, iş disiplini ve deneyimi ile birlikte kurum kültürü de almış olacak.” dedi.

 

İlk olarak 200 öğrencimizin İstihdam Meleği Projesi’nden faydalanacağını söyleyen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, bunun artacağını ifade ederek, ülkemizin her şehrinde de uygulanmasını temenni ettiğini dile getirdi. Projenin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Çakar, projeye katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

 

İSTEYEN HERKESE İŞ OLANAKLARI SAĞLANMALI, KADINLAR ÖZELLİKLE DESTEKLENMELİ

 

Konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, ülkemizin geleceğine yön verecek olan öğrencilere ve gençlere güvendiklerinin altını çizerek, İstihdam Meleği Projesi’nin hem firmalar için hem de öğrenciler için faydalı bir proje olduğunun söyledi. Üniversitemizin Düzce’ye kattığı değerin yadsınamaz olduğunun ifade eden Şahin, Üniversitemiz sayesinde bilimi sahaya indirdiklerini vurguladı. Düzce’nin bir sanayi kenti olduğunu, organize bölgesinin dolu olduğunu vurgulayan Tuncay Şahin, “Biz artık gelecek yatırımcıları seçerek almak zorundayız. Herkes Düzce’de fabrika kurmak istiyor, ama artık yerimiz kalmadı.” ifadelerini kullandı.

Üretimin artırılması gerektiğinin altını çizen Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, isteyen herkese iş olanaklarının sağlanması gerektiğini ve kadınların ayrıca desteklenmesi gerektiğini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yapılan açılış konuşmalarından sonra program, Düzce Valisi Cevdet Atay’ın Başkanlığında gerçekleştirilen imza törenine geçildi.

Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın imza attığı protokollere firmalar adına ise; Sarsılmaz Silah Sanayi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, Vilayetler Birliği Genel Sekreteri İsmail Sündük, Fibrobeton Yapı Elemanları Sanayi İnşaat Ticaret Anonim Şirketi İşletme Müdürü Hasan Bülent Lafçı, Realkom Tekstil Anonim Şirketi Genel Müdürü Mutlu Kayan, Anlaş Anadolu Lastik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İcra Kurulu Başkanı Leyla Ağan, Sancaklı Mobilya Ağaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürü Sarper Sancaklı, Volta Motor Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İdari İşler ve İnsan Kaynakları Müdürü Hüseyin Oğuz Erdem, Hasel Teknik Ahşap İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Selçuk Sönmez, Asteknik Mühendislik Genel Müdürü Azem Sarı, Düzce Simge Otomotiv Genel Müdürü Şemsi Durdu, Oxijen Medya Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Keleş, Düz-Et Tarım ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Sait Safarzadeh imza attı.

 

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir