Düzce Üniversitesi’nden Mülteci Çocukların Gelişimi ve Uyumu İçin Uluslararası Proje

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce Üniversitesi’nin yürütücülüğünü yaptığı “Integration of Refugee Children toward Socio-Cultural Harmony” (Mülteci Çocukların Sosyo-Kültürel Uyum Doğrultusunda Entegrasyonu) adlı uluslararası projenin başlangıç toplantısı Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu’nda Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Proje Koordinatörü Doç. Dr. Metin Kılıç, proje ortakları Bolu Abant İzzet Baysal Ünı̇versı̇tesı̇, Dezavantajlı Grupları Anlama ve Sosyal Destek Derneği (DEGDER), Spoluprácou Pre lepšiu Budúcnos (SPLB), EureCons Förderagentur Gmbh (ECF), Univerza V Mariboru (SI), Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Mecidiye İlköğretim Okulu temsilcileri katılım gösterdi.

Proje toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesi’nin ulusal projelerinin yanında yaptığı birçok uluslararası projelerinin de olduğunu ifade etti. “Mülteci Çocukların Sosyo-Kültürel Uyum Doğrultusunda Entegrasyonu” projesinde yer alan Türk ve yabancı akademisyenleri Düzce Üniversitesi’nde ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Prof. Dr. Genç, Üniversite olarak akademisyenlerin geliştirdiği uluslararası projeleri önemsediklerini ve desteklediklerini ifade etti. Projede yer alan akademisyenlerle konuşan Prof. Dr. İlhan Genç, projenin başarılı olması temennisi ile konuşmasını sonlandırdı.

Projeyle ilgili görüşlerini dile getiren Proje Koordinatörü Doç. Dr. Metin Kılıç; Düzce Üniversitesi koordinatörlüğünde 2 yıl sürecek olan Erasmus+ KA220 projesinde; Türkiye, Almanya, Slovenya ve Slovakya’dan üniversite ve kurumların ortaklığında, Türkiye ve AB ülkelerinde ulusal ve uluslararası düzeyde yenilikçi, modern ve serbestçe erişilebilir eğitim materyallerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Ayrıca mülteci öğrencilerin sosyal uyum sorunlarını çözmek için ihtiyaç ve gereksinimlerin uluslararası standardizasyonu belirlemek ve okullar, üniversiteler, devlet ile sivil toplum kuruluşları arasında anlamlı ve uzun süreli iş birlikleri sağlamanın da projenin amaçları arasında yer aldığını ifade etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir