Düzce Üniversitesi’nden Akçakoca’da Önemli Ortaklık

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası’nın; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında, “Tarımsal Atıkları Değerlendiriyoruz, İstihdamı Artırıyoruz” başlığı altında destek almaya hak kazandığı projesi için Düzce Üniversitesi, Akçakoca Kaymakamlığı, Akçakoca Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı arasında destek sözleşmesi imzalandı.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen imza törenine; Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ile Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazım Pazvant katıldı.

Sözleşmeyi; Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ve Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazım Pazvant imzaladı.

Proje; Akçakoca ilçesinde yerel dinamikleri harekete geçirmeyi, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermeyi, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamayı ve istihdamı artırmayı amaçlıyor. Tarımsal ve hayvansal atıkların değerlendirilerek torf, kompost ve çim toprağının üretilmesine yönelik bir tesis kurulması planlanan proje ile dezavantajlı bireylerin istihdamı da sağlanacak.

Çevre ve Sağlık Alanlarında İhtisaslaşma Programını başarıyla yürüten ve katma değerli çalışmalarla örnek bir yerel kalkınma modeli başlatan Düzce Üniversitesi, “Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı” alanındaki bilgi ve tecrübelerini bu proje yararına kullanarak bölgesel kalkınmaya daha fazla katkı sunmayı amaçlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir