Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Mezunları Söyleşide Buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Mezuniyet Komisyonu ve Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından “Geleneksel Mezun-Fakülte Söyleşileri 1″ etkinliği çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Programa; Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, Ziraat Fakültesi Mezuniyet Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Zübeyde Filiz Arslan, Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, akademik ve idari personel, mezunlar ve öğrenciler katılım sağladı.

“Ziraat Mühendisliği En Eski Kadim Mesleklerden”

Söyleşi, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz tarafından gerçekleştirilen açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Öztemiz  konuşmasında, ziraat mühendisliği mesleğinin en eski ve kadim mesleklerden birisi olduğunu dile getirerek, halka dokunan önemli bir meslek olan ziraat mühendisliğinde başarılı olmak için önce bilgi sahibi olmak, mesleği iyi bir şekilde yürütebilmek için de zamanı iyi kullanmak gerektiğini söyledi. Bilgiyi ve zamanı iyi yönetebilmek için ise iyi bir çevreye sahip olmanın önemine değinen Öztemiz, ziraat mühendislerinin bu çevreye kendilerini tanıtmalarının gerekliliğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, iyi bir kariyer planlama için iyi bir eğitime sahip olmanın, çözüm odaklı yaklaşımın, araştırmacı ve incelemeci olmanın, disiplinli çalışmanın, sektörün taleplerini dinleme ve sektörü takip etmenin çok önemli konular olduğunu ifade etti. Çağımızın dijitalleşme ve teknoloji çağı olduğunu, bilgi ve teknolojiyi tarıma entegre etmenin de önemine vurgu yapan Prof. Dr. Öztemiz, tüm fakülte mezunlarına meslek hayatlarında başarılar diledi.

 

“Kariyer 1. Sınıftan İtibaren Başlıyor”

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz’in açılış konuşmasının ardından, Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, Merkezin gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kariyerin Üniversite 1. sınıftan itibaren başladığını ve 1. sınıftan mezuniyete ulaşan bu süreçte merkez olarak eğitim ve etkinlikler düzenleyerek öğrencilere kariyer planlaması konusunda her zaman destek verdiklerini ifade etti. Mezun Bilgi Sistemi’nin amacından da bahseden Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, mezunların, Mezun Bilgi Sistemi’ne giriş yaparak diğer mezunlarla iletişim kurabileceklerinin altını çizdi. Kariyerin oluşmasına katkı sunabilecek fuarlara katılmak isteyen mezun ve öğrencilere Düzce Üniversitesi’nin olanak sağladığını da ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, tüm mezunlara meslek hayatlarında başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

“Mezunlarımız 1 yıl İçerisinde İşe Yerleşiyor”

Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Mezuniyet Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Zübeyde Filiz Arslan ise yaptığı konuşmasında, “İş birliği Güçlendirme Faaliyetleri ve Ziraat Fakültesi Mezun Anketleri” hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Mezun anketleri sonuçlarına göre Ziraat Fakültesi’nden 2019-2022 yılları arasında mezun olan yaklaşık 100 öğrencinin çoğunun mezuniyetten sonra ilk bir yıl içinde iş bulabildiğini söyleyen Doç. Dr. Arslan, mezunların daha çok tarım sektöründe ve özel kuruluşlarda görev aldığını, fakültede almış oldukları eğitimin, mezuniyet sonrası girdikleri sınavlarda ve aldıkları görevlerde ihtiyaç duydukları bilgi ve beceriyi kazandırdığını ifade etti. Ayrıca, Düzce Üniversitesi mezunu öğrencilerin hedeflerinin; Lisansüstü eğitim, KPSS ve Tarım Kredi Kooperatifleri yönünde yoğunlaştığını paylaştı. Birbirleriyle ve Fakülteyle iletişimi güçlü olan mezunların, bundan sonra düzenlenecek faaliyetlere ve Düzce Üniversitesi Mezun Bilgi Sistemi’ne katılmaya gönüllü olduklarının altını çizdi. Doç. Dr. Zübeyde Filiz Arslan, tüm katılımcılara, Ziraat Fakültesi Dekanlığı’na ve Mezuniyet Komisyonu üyelerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Şimdiye kadar Düzce Üniversitesi Fakültesi’nden mezun vermiş olan Bitki Koruma, Tarla Bitkileri ve Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanları; Prof. Dr. Emine Demir Özden, Doç. Dr. Hüseyin Güngör ve Doç. Dr. Bekir Çevik de mezunlara yönelik bazı önemli tavsiyelerde bulunarak, kendilerine meslek hayatlarında başarılar dilediler.

 

Katılımcıların konu ile ilgili fikir alışverişlerinden sonra, hatıra fotoğrafı çekimiyle söyleşi sona erdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir