Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM), Gölyaka’da düzenlediği Temel Arıcılık ve Arı Ürünleri Üretimi, Anaarı Yetiştiriciliği eğitimlerini başarıyla tamamlayan Havva ve Semih Koç çifti, KOÇARİ- KOÇ Arıcılık adı altında kendi marka ve firmalarına ait işyerinin açılışını yaptı.
Önceliği her zaman arıcılık alanındaki bilimsel birikimini yerel ve bölgesel ölçekte halkın sosyoekonomik kalkınmasında yararlı bir modele dönüştürmek ve bu doğrultuda ulusal ve uluslararası ölçekte kalkınmaya katkı sağlamak olan DAGEM, açılışta kursiyerlerini yalnız bırakmayarak, desteğinin her zaman devam edeceğini gösterdi.
Açılışa; Gölyaka İlçe Belediye Başkanı Yakup Demircan, DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Münir Uçak, Dr. Öğr. Gör. Emine Sönmez, Düzce Meslek Yüksek Okulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Arıcılık Programı Öğr. Gör. Merve Kambur Acar, Öğr. Gör. Tuğçe Çaprazlı ve Uzman Biyolog Songül Bir katıldı.
Gölyaka İlçe Belediye Başkanı Yakup Demircan, yapmış olduğu açılış konuşmasında KOÇARİ Arıcılık’ın Gölyaka’ya ve genç girişimcilere hayırlı olması ve sektörde karlı bir gelişim göstermesi temennisinde bulundu.
“Desteğimiz Her Aşamada Devam Edecek”
DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu ise yaptığı konuşmasında; “Arıcılık mesleğinin sektördeki değişim ve gelişim yönünü analiz edebilen, bilimsel yöntemlere dayalı doğru arıcılık teknikleri, ürün üretebilme bilgi ve becerisine sahip gençlere ihtiyacı var. Bu ihtiyacın giderilmesi DAGEM tarafından yöre arıcılarına ve girişimcilerine eğitimler verilmiş, girişimcilik ve markalaşma yolunda destekler sağlanmıştır. Düzce Üniversitesi olarak bölgesel kalkınma odağında arıcılık alanında gerçekleştirilen iş birlikleri, eğitimler, teknik ve danışmanlık desteği sayesinde bölgesel kalkınma odaklı misyonumuzu yerine getirmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Sağlık ve Çevre alanında ihtisaslaşma misyonu taşıyan Üniversitemiz ve Üniversitemizin arıcılık alanında faaliyet gösteren birimi DAGEM’in bölgesel kalkınma yolunda yerel üreticiler ile yeni ve daha güçlü iş birliklerine imza atmayı hedefliyoruz.” dedi.
Yöre halkı ve arıcılar ile iş birliğinin eğitim süreciyle sınırlı kalmadığını vurgulayan Doç. Dr. Kekeçoğlu, genç girişimcilere destek ve teşvik olmak üzere katma değere sahip ürüne dönüşüm aşamasında, Düzce Üniversitesi’nin bu alanda tek markası olan ve Merkezimiz tarafından hazırlanan propolis çözeltisinin fason üretimi ve polen dolumu iş birliklerinin de gerçekleştirildiğini söyledi. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu bu girişimcilik öyküsünün diğer genç arıcılara örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade ederek sözlerini sonlandırdı.