Kadına Karşı Şiddet ve Mücadele Yolları Konuşuldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Kadına Karşı Şiddet ve Mücadele Yolları” başlıklı program, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Belgin Üstün Güllü’nün moderatörlüğündeki programın davetli konuşmacısı Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şennur Tutarel Kışlak, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Kadına yönelik şiddetin en önemli insan hakları ihlallerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Şennur Tutarel Kışlak, erkeğin gücünü cinsiyet eşitsizliğinden aldığını ve şiddeti bir sorun çözme aracı olarak gördüğünü ifade etti.

Toplumsal yapıda kadın ve erkeğin rollerinin belirlendiğini söyleyen Prof. Dr. Kışlak, kalıpların dışına çıkmanın zor olduğuna işaret ederek,  kadınların rolleri dışına çıktığında şiddete uğradığını ve mağdur durumuna düştüğünü sözlerine ekledi. Şiddetin çıkarlar doğrultusunda meşrulaştırıldığını ve normalleştirildiğini dile getiren davetli konuşmacı, şiddetin yaşanmasında kültürel ve toplumsal faktörlerin güçlü etkisinin sürdüğü değerlendirmesinde bulundu.

Kültüre dayalı ataerkil güç ilişkisini dikkate almadan şiddetin özelliklerinin, nedenlerinin ve sonuçlarının ele alınamayacağına dikkat çeken Prof. Dr. Şennur Tutarel Kışlak; fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddet türleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Sunumunun son bölümünde kadına yönelik şiddete karşı önerilerde de bulunan Kışlak, kurdukları Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi hakkında bilgiler vererek iş birliğine açık olduklarını katılımcılarla paylaştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir