Düzce’de 35 bin sazan suya bırakıldı. 1959 yılından itibaren, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü balıklandırma programı ile kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, kıyı balıkçılığı ile ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynakların gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.
Proje kapsamında kapsamda Düzce’de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen biri Merkez ve üçü Kaynaşlı ilçesi sınırlarında bulunan göl/göletlere İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, İl Müdür Yardımcısı Sadık Kelez, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü V. Murat Özçelik, Kaynaşlı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özgür Kibar ve teknik personelin katılımıyla Çamlıpınar Göleti 5 bin, Kurugöl’e 5 bin, Topuk Göletine 20 bin ve Merkezdeki Torkul Gölüne 5 bin olmak üzere toplamda 35 bin sazan balık yavrusu bırakıldı.
İl Müdürü Esra Uzun, balıklandırma programının başarıya ulaşması için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması, bırakılan yavruların büyümesine, en az bir kez üremesine müsaade edilmesinin ve izin verilen yasal boyutların altında kalan balıkların avlanılmamasının oldukça önem arz ettiğini belirtti.