Bu Gece’den İtibaren Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel müdürlüğü içinde Düzce’nin de bulunduğu bir çok il için bu gece saatlerinden itibaren, kuvvetli rüzgar, Fırtına, Karla karışık Yağmur ve sağanak yağışlı  havanın etkisi altına gireceğini bildirdi. Soğuk ve yağışlı havanın sebep olabileceği yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışları, buzlanma ve don olayı ile kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı bulundu.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahmin raporlarında şu ifadelere yer verildi;

“Ülkemizin bu gece saatlerinden itibaren, kuzeybatı kesimlerinden başlayarak soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Beklenen yağışların; Perşembe(08.04.2021) günü Bartın, Düzce, Kırıkkale, Zonguldak, Çankırı merkez ve güney kesimlerinde genellikle yağmur ve sağanak, Bolu,  Karabük ve Çankırı’nın kuzeybatı kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenmektedir.

Cuma (09.04.2021) ve Cumartesi (10.04.2021)gününden itibaren Bartın Düzce, Zonguldak’ın kıyı kesimlerinin karla karışık yağmur, Bolu, Çankırı, Karabük, Kırıkkale ile Bartın, Düzce ve Zonguldak’ın iç kesimlerinin kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgar’ın cuma ve Cumartesi günleri Çankırı, Kırıkkale çevrelerinde kuzey yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına (50-80 km/saat) Bolu, Bartın, Düzce, Karabük ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli rüzgar (30-50km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının;  Cuma(09.04.2021) gününden itibaren Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak çevrelerinde hissedilir derecede (6 ila12 derece) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı havanın sebep olabileceği yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışları, buzlanma ve don olayı ile kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte olup, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı uyarı ve tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.”

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir