Değişime Uğrayan Dağlık Alanların Yeniden Canlandırması İçin Bir Araya Geliyorlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce Üniversitesi uluslararasılaşma ve sürdürülebilirlik çalışmaları bağlamında Avrupa Birliği Horizon Europe projesi olan MARGISTAR: Marjinalleşmiş Dağlık Alanların Yeniden Canlandırılması için Bir Avrupa Forumu kapsamında 6-7 Eylül 2023 tarihlerinde Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde çalıştay düzenleyecek.

Ulusal ve uluslararası birçok projeye imza atan Düzce Üniversitesi, düzenlediği uluslararası çalıştayda; Avrupa Birliği Horizon Europe projesi COST (European Cooperation in Science and Technology) CA21125 – A European forum for revitalisation of marginalised mountain areas (MARGISTAR: Marjinalleşmiş Dağlık Alanların Yeniden Canlandırılması için Bir Avrupa Forumu) Aksiyonu kapsamında MC (Management Committee: Yönetim Kurulu) ve CG (Core Group: Çekirdek Grup) üyelerinin oy birliği ile WG2 (Working Group 2: Çalışma Grubu 2) çözüm önerileri için çalıştayda bir araya gelecek.

21 Farklı Ülkeden 50 Bilim İnsanı ve Araştırmacı Çözüm İçin Geliştirdikleri Projeleri Paylaşacak

Avrupa’nın 21 farklı ülkesinden toplam 50 bilim insanı ve araştırmacının katılacağı çalıştayın ilk gününde açılış konuşmalarının ardından Birleşmiş Milletler Orman Forumu (UNFF: United Nations Forum on Forests) Başkan Yardımcısı ve Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişi İsmail Belen, “Türkiye’nin Dağlık Alanlarında Sürdürülebilir Orman Yönetimi” konusunda davetli konuşmacı olarak sunum yapacak. Ardından Cost Aksiyonu kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerindeki dağlık alanlarda yaşanan sorunlara ilişkin örnek olay çalışmaları sunulacak. Çalıştay kapsamında Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Bolu ve Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, Düzce, Gölyaka, Akçakoca, Yığılca Orman İşletme Müdürlüklerinden temsilciler ile uluslararası bilim insanları ve katılımcılar tanışma fırsatı bularak, olası ikili iş birlikleri hakkında karşılıklı görüşmeler yapacaklar.

Düzce’nin Coğrafi İşaretli Ürünleriyle Birlikte Doğal ve Kültürel Değerleri de Tanıtılacak

Çalıştayın ikinci gününde ise; Düzce yöresinin dağlık alanlarına arazi gezisi yapılacak. Bu kapsamda Efteni Gölü Sulak Alanı ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, Kardüz Yaylası dağlık alanlarında yaşayan yerel halklar ile dağlık alanların yönetiminden sorumlu paydaşlarla yerinde görüşmeler gerçekleştirilecek. Çalıştay ile yurtdışından gelen katılımcılara Düzce ilinin coğrafi işaretli ürünleri ile birlikte doğal ve kültürel değerlerin tanıtılması da amaçlanıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir