“Ağaç İşleri Endüstri Mühendisleri Şirketlerin Beyin Takımını Oluşturuyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’nin Konferanslar Serisi’nin (OFKS) 51.sinde, “21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21-26 Mart Orman Haftası” etkinliklerine yönelik çevrim içi program gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi H. Hüseyin Ciritcioğlu’nun moderatörlüğünde düzenlenen programa; Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Engin Eroğlu, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Budakçı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın davetli konuşmacısı Ağaç İşleri Endüstri Mühendisleri Derneği (AEMDER) Başkanı Mahir Alp, “Ağaç İşleri Endüstri Mühendisleri Derneği’nin Sektördeki Yeri ve Gelecek Perspektifi” başlıklı sunumunda mesleki kariyerinden bahsederek, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün özel bir mühendislik alanı olduğunu belirtti. Bu bölümü açık mutfağa benzeten Alp, mezunların yetenek yönetimini de devreye sokarak mühendislik, tasarım, fizibilite ve imalat gibi alanlarda kariyerlerini geliştirebileceklerini ifade etti. Yönetim kademelerinde önemli görevler üstlenen Ağaç İşleri Endüstri Mühendislerinin şirketlerin beyin takımlarını oluşturduğuna dikkat çeken davetli konuşmacı, sektörün genel durumuyla ilgili de önemli bilgiler paylaştı.

Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümlerinin birbirleriyle ilişkisi konusunda da faydalı bilgiler aktaran Mahir Alp, Orman Mühendislerinin ormanların yetişmesini ve doğru hasadı sağladıklarını; Orman Endüstri Mühendislerinin ağacın endüstriye entegresinde rol aldıklarını; Ağaç İşleri Endüstri Mühendislerinin ise tasarımdan imalata, imalattan son tüketiciye süreçte önemli görevler üstlendiklerini dile getirdi.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisleri Derneği’nin 11 Eylül 2015 yılında kurulduğunu ve şu an 250 üyesi bulunduğunu söyleyen Alp, üyelerin sektörde önemli rolleri olduğunu belirterek kurumsallaşmayı sağladıklarını ifade etti. Derneğin faaliyetlerinden de söz eden Mahir Alp, öğrencilerin de derneğe üye olabileceklerini dillendirerek katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir