Kızılay Anaokulunda Doğada Matematikle Masallar Atölyesi Gerçekleştirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından başlatılan ‘’ Evvel Zaman İzinde’’ Masal projesi ile masalların eğitimsel ve kültürel işlevi konusunda farkındalık geliştirerek, çocukların bilişsel ve dilsel gelişimine katkıda bulunmak amaçlanmıştır.
Bu amaçla hedeflediklerden biri de çocuklara matematik ve kavramları sevdirmek ve küçük yaşlarda başlayan matematik korkusunun önüne geçmektir. Masallar aracılığıyla masalların içinde geçen sayılar ve kavramların çocuklara çok daha hızlı ulaşabileceğini bilimsel olarak gerçekleştiğini biliyoruz.
Bunun içinde çocukların hayal dünyasını ve bilişsel gelişimini destekleyen etkinliklere yer vermeye, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak başlatılan Proje Koordinatörü Özge Çeltek rehberliğinde yürütülen’’ Masal Atölyelerini’’ çocuklarla buluşturmaya devam ediyor.
Çocuklarımızın hayal dünyasının geliştirerek gerçek hayatı öğrenmelerini sağlayan bir etkinlik sahası oluşturmayı amaçladığımız proje ile ‘’Doğada Matematikle Masallar Atölyesinin’ ’ilkini Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu öğrencileriyle gerçekleştirildi.
Etkinlikte çocuklara okul öğretmenimiz Leyla Geylani tarafından okunan ‘’NOKTA’ ’masalını dinleyen çocuklarımızla doğanın içine saklanan matematik etkinlikleri uygulandı. Etkinlikte çocuklarla doğal malzemelerle basit artırma, gruplama, çalışmaları gerçekleştirildi. Katkılarından dolayı Proje Koordinatörü Özge Çeltek’e, Şube Müdürü Yaşar Bilir’e ve İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’a teşekkür ederiz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir