FERRERO DEVLET GİBİ HAREKET EDİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, fındık üreticisinin yanlış politikalarla mağdur edildiğini belirterek, “ne yazık ki fındık ile alakalı yanlışlar giderek artmakta ve yıllardır süregelen belki bilinçli belki de bilinçsiz politik ve ekonomik tercihlerle üretici mağdur edilmektedir” dedi.

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, fındıkta uygulanan yanlış politikaların fındık üreticisini mağdur ettiğini belirterek, “Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fındık için : “Eğer Fındık Israil’de üretiliyor olsa idi Eczanelerde tane ile satılırdı’ diyerek üretiminin tamamına yakınının ülkemizde yapıldığı Fındık gibi stratejik bir ürünün nasıl yanlış yöntemlerle ve gayri nizami kararlarla heba edildiğini yıllar önce anlatmaya çalışmıştı.
Bu gün geldiğimiz noktada da ne yazık ki fındık ile alakalı yanlışlar giderek artmakta ve yıllardır süregelen belki bilinçli belki de bilinçsiz politik ve ekonomik tercihlerle üretici mağdur edilmektedir” dedi.

FERRERO DEVLET GİBİ HAREKET EDİYOR
Ferrero’nun devlet gibi hareket edip fiyat açıkladığını ve hatta devletin açıkladığı fiyatı görmezden geldiğini belirten Er, “Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, en büyük üreticisi olduğumuz Fındık ile alakalı, bizce artan maliyetler ile kıyaslandığında yetersiz olarak olsa da; destekler içinde olmak kaydı ile 54 TL gibi bir fiyat açıklamıştır. Ama ülkemizde fındık piyasasında adeta tekel haline gelmiş İtalyan Ferrero firması, Devletin açıkladığı fiyatın dışında kendisi de önceden ilan tarihini de açıklayıp adeta görsel bir şov yaparak yeni bir fiyat açıklamış ve 48 TL olarak piyasaya duyurmuştur. Bununla da kalmayıp alım yaptığı firmalara da kota koyduğu iddia edilmektedir. İtalyan Ferrero firmasını bu derece güçlü hale getiren hangi güçler veya piyasanın hangi koşulları ise irdelenmeli, fındık üreticisinin mağduriyeti arttırılmamalıdır. Üretiminde adeta tekel olduğumuz bir ürün için İtalyan Ferrero firmasının, piyasa koşulları içinde olduğunu iddia etse dahi, adeta devlet gibi hareket edip fiyat açıklaması ve Devletin açıkladığı fiyatı yine adeta görmezden gelmesi Ferrero firmasını bu derece güçlü hale getiren koşulların sorgulanmasını zorunlu kılmaktadır. Rekabet Kurulu devreye girmeli bu haksız rekabet önlenmelidir “ dedi.

TMO’NUN TUTUMU FERRERO’NUN ELİNİ GÜÇLENDİRİYOR

TMO’nun üreticilere yaşattıklarının Ferrero’nun elini güçlendirdiğini belirten Er, “TMO’nun gerek alım, gerek randıman, gerek lojistik gerekse de ödeme koşullarında üreticilerimize yaşattıkları da Ferrero firmasının piyasada bu derece güçlü hale gelmesine yol açmakta, ister istemez zihnimizde Ferrero firmasının onu mu açılmakta ticari şartları mı kolaylaştırılmaktadır sorusu uyanmaktadır. Piyasaya FISKOBIRLIK gibi güçlü bir aktörün İYİ Parti iktidarında tekrar girmesi gerektiğini ifade ettiğimiz politik açıklamalarımızın ne kadar doğru olduğu bu gün bir kez daha görülmüştür. Piyasada adeta tekel haline gelen bir firma rahat rahat hareket edebilmekte, rekabet koşullarını adeta devre dışı bırakabilmektedir” dedi.

MİLLETVEKİLLERİ İNİSİYATİF ALMALI

Düzce milletvekillerinin ve İktidar partisi yöneticilerinin inisiyatif alarak üreticinin mağduriyetinin önüne geçmeleri gerektiğini belirten Er, “Bu derece stratejik ve güçlü olduğumuz bir üründe tüm bu yaşananlar akıl ile izah edilmekten gittikçe uzaklaşmakta, üreticinin mağduriyeti günden güne artmaktadır. Bu noktada milletvekillerimizin ve iktidar partisi yöneticilerinin sessiz kalması da kamu vicdanını ve Düzceli üreticileri yalnızlığa itmektedir. Bu bağlamda milletvekillerimizi ve iktidar partisi yöneticilerini konu ile alakalı inisiyatif almaya ve açıklama yapmaya davet ediyoruz. Üreticilerimiz ve fındıktan geçinen aileler yalnız bırakılmamalıdır. Bu gün bu insanların yanlarında olmaz iseniz ne zaman yanlarında olacaksınız?” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir