featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1999 yılında yaşadığı deprem felaketinin ardından il yapılan ve 22 yıldır bu statüde olan Düzce’nin dar bir alana sıkıştırılmasının, kentin gelişmesini engellediğini belirten İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, “Düzce’nin 50-60 yıl sonrası hesaplanarak, yeniden kimliklendirilmesi, 3 kilometreye sıkıştırılmış bir kent olmaktan kurtarılması gerekiyor” dedi.

1999 depreminin hemen ardından il statüsüne kavuşturulan Düzce, il olmasının 22. Yıl dönümünü kutluyor. İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, İl olduğu günden bu yana Düzce’nin gelişmekte ve genişlemekte sorun yaşadığını belirterek, “ 300 -400 bin nüfuslu bir kenti 3 km bir alana sıkıştıramazsınız. İl merkezinin, hem araç hem de insan yoğunluğundan bir an önce kurtarılması gerekiyor. Her şey elimizin altında olsun mantığı yürüterek şehre özel bir kimlik veremezsiniz aksine bütün kamu binalarını şehrin merkezine yaparak insanlarla birlikte sıkıştırırmış oluyorsunuz” diye konuştu.
22 yıldır doğru bir planlama yapılmadığı söyleyen Başkan Er, “22 yıl önce il statüsüne kavuşmuş Düzce’ye baktığımızda, aslında çok yol kat edememiş, doğru bir planlama yapılarak şehir doğru konumlandırılamamış, bir Düzce görüyoruz. Düzce’de doğru sanayileşmeme yapılamamış. Tarım sanayisi yerine, tarım arazileri, farklı alanlarda kalkınma odaklı olmayan sanayiye açılmış. Şehrin yapılanmasında ki kararsız tutum, trafik sorununun artmasına, insan yoğunluğunun il merkezine sıkışmasına sebep olmuş” dedi.

Düzce’nin 22 yıl daha kaybetme lüksü olmadığını belirten Er, “Düzce’nin bir 22 yıl daha kaybetme lüksü yoktur. Acilen hak ettiği şehir kimliğine kavuşmalı, doğru sanayileşme, dengeli gelir dağılımı ve doğru bir şehir planlamasıyla kent yeniden kimliklendirilmelidir” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir