Eğitime Bir Gün Ara

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’yi etkisi altına alan ve birçok bölgede felakete yol açan lodos fırtınası ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden üst üste uyarılar geliyor. Meteoroloji’den yapılan son açıklamada fırtınanın Düzce’de yarın akşama kadar kadar süreceği ifade edildi.

Düzce’de dün itibariyle etkisini gösteren şiddetli lodos bir çok yerde az hasarlı olumsuzluklara neden oldu. Meteorolojiden gelen son değerlendirmelere göre yarın akşama kadar sürecek olan şiddetli fırtına ve lodos uyarısının ardından, Düzce Valiliği yarın için eğitime bir gün süre ile ara verme kararı aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre; Düzce genelinde devam eden olumsuz hava koşulları ve lodosun (yarın) 30 Kasım 2021 Salı gününde de devam edeceği bildirildi. Düzce İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Cevdet Atay başkanlığında Düzce Valiliği toplantı salonunda saat 23:30’da bu gece olağanüstü olarak toplandı.

Yapılan toplantıda alınan karar şöyle; “Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre; ilimiz genelinde devam eden olumsuz hava koşulları ve lodosun (yarın) 30 Kasım 2021 Salı gününde de devam edeceği bildirilmiştir. Vatandaşlarımızın, öğretmen ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için 30 Kasım 2021 Salı günü il merkezinde ve tüm ilçelerde;

  1. Resmî-özel tüm okullar, Kur’an kursları, halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere tüm eğitim ve öğretim kurumlarında, eğitim ve öğretime 30 Kasım 2021 Salı günü 1 (bir) gün süre ile ara verilmesine,
  2. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamileler ile engelli personelin idari izinli sayılmalarına,

Düzce’de dün itibariyle etkisini gösteren şiddetli lodos bir çok yerde az hasarlı olumsuzluklara neden oldu. Meteorolojiden gelen son değerlendirmelere göre yarın akşama kadar sürecek olan şiddetli fırtına ve lodos uyarısının ardından, Düzce Valiliği yarın için eğitime bir gün süre ile ara verme kararı aldı.”

Düzce Valiliğinin aldığı kararı Vali Cevdet Atay Resmi Sosyal medya hesabından duyurdu!

Atay açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kıymetli Hemşerilerim; Düzce’de hayatı olumsuz etkilemeye devam eden Lodos nedeniyle; Eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir