Çaymaz Eğitime Dikkat Çekti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Düzce il teşkilatı Düzce basın medya kuruluşları ziyaretleri kapsamında Düzce life Gazete ofisini ziyarette bulundu. Deva partisi Düzce il Başkanı Murat Caymaz, Düzce Life Gazetesi Genel yayın yönetmeni Tenzile Koç Atılgan’a önemli açıklamalarda bulundu.  Caymaz, her yıl tüm öğrenci velilerinin çözülemeyen sorun yumağı haline gelen okul lavabo ve tuvalet gibi ortak kullanım alanlarındaki temizlik ve müfredata uygun olan kitapların kullanılmadığı onların  haricinde alınan kitaplar konusuna dikkat çekti.

DEVA Partisi Düzce il Başkanı Murat Caymaz; “Son zamanlarda vaka artışı özellikle veliler gibi bizler de endişeliyiz. Bu artış beraberinde kapanma getirebilecek gibi görünüyor ama  inşallah kapanma gelmez die temenni ediyoruz. Olası bir kısıtlamada kapanma döneminde tüm kesimler ekonomik anlamda olumsuz etkileniyor. Fakat artan vaka sayılarına baktığımızda gidişat iyi değil gidişatın kötü olduğunu görüyoruz. Son dönemde yine çocuklar arasında İnfluenza hastalığı baş gösterdi. Virüsün okullardan da yayılım çok hızlı.  bu büyükleride sirayet ediyor.

Pandemi döneminde artan vakalarla beraber okullarda yayılımın hızlı olduğu apaçık ortada. Ama maalesef bizlere  bazı okullar dan gelen şikayetler var temizlik konusu çok zayıf olduğu belirtiliyor.  Soruyoruz yetkililere, İşkur üzerinden müracatlar alındı ama henüz iş başı yapmaya gelmeyenler var gibi cevaplar alıyoruz.  bu yapılan şey olmaz! Bir okulda  ilgili müdürlükte makam odaları tertemiz ise her şeyi yerli yerinde ve hijyenik ise okullardaki öğrecilerin ortak kullanım alanları  hijyeni aynı şekilde olması lazım.

Eğer bir  yönetici bunu sağlayamıyorsa rahat olmaması lazım benim hizmet anlayışım budur.  Okullarda bakıyoruz lavabolarda peçete yok bunlar çok kötü!  Bende bir veli olarak okullarımıza yapılması gerekeni yapalım sonuçta çocuklar bizim çocuklarımız. Bunlar olmalı bunlar devlet marifetinde yapılması lazım.

Bir yanlış uygulamada kitaplar konusu! Müfredat’a uygun kitapları devlet tarafından veriliyor ama ben hiçbir okulda bunların okutulduğunu görmedim. Her yıl öğrenci velisi olarak devlet tarafından verilen kitaplar kadar dışardan kitap alıyoruz.  en az 700 -800 ₺’lik kırtasiye ve kitap malzemesi alıyoruz. Daha fazla masraf edende vardır tabii.

O zaman şunu sormak lazım! Devlet neden okullarda kullanılmayan işe yaramayan müfredata uygun olmayan kitaplar basarak  bunları öğlencilere veriyor dayatıyor?

Burada iki problem var!

Kitapların bastırıldığı yayın evleri kimin?

Kitapların bastırıldığı yayın evleri kimin? onlara bakmak lazım. Acaba bir yandaş mı var? kitaplar o şekilde mi bastırılıyor?

Hiçbir öğretmen bu müfredatı kabul etmiyor!  Ek kitap – ek kaynak adı altında tekrar bir o kadar daha masraf yapılıyor. Burada velilere iki masraf ortaya çıkıyor. ilk olarak devletin verdiği müfredata uygun  kitaplar.  Bu kitapların parası yine bizlerden, vergilerimizden çıkıyor. Daha sonra ek kitap – ek kaynak isteniyor buda ikinci külfet. Madem müfredata uygun kitap kullanılmayacak  neden dağıtılıyor?  Bunu bence yetkililerin iyi analiz ederek doğru karar vermesi, vatandaşı doğru yönlendirmesi lazım.

Geleceğimizin Teminatı Olan çocuklarımızın daha iyi yetişmeleri ve ülkemizi daha ileriye taşımaları için elimizden gelen tüm gayreti göstermeliyiz.

Eğitimle ilgili söylemek istediklerim bunlar! Temizlik ve müfredata uygun olan kitaplar konusu çok önemli yetkililerin bir an önce bu sorunu çözmesi gerekmektedir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir