featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel bir TV kanalında İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ile ilgili, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’in, yaptığı açıklamaya Er’den cevap gecikmedi.

 

İyi parti İl Başkanı Yunus Özay Er yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Sayın Başkanım, dün partimiz ve ben de dahil parti yetkililerimiz ile alakalı bir açıklama yaptınız. Bugün de biz hem sizin açıklamanızda ki yanlış hususları düzeltmek hem de kamuoyuna ‘doğru’ bilgileri aktarmak adına bir çalışma yaptık.

Buna göre;

1)İsmetPaşa İlkokulu ile ilgili Meclis Üyelerimin imza attığı konudan bi haber olduğumu iddia etmişsiniz. Size bu bilgiyi, muhtemelen, getiren çalışma arkadaşlarınızdan bazıları beni ve partimi siyaseten ‘ boşa’ düşürmek ve tutarsız davrandığımız algısı yaratmak istemiş sanırım. Sayın Başkanım, Milli Eğitim Müdürlüğü, İsmetpaşa Ortaokulu, ikili eğitim sistemi ile eğitim veren Düzce’deki tek kuruluş olunca , tapu sahibi olan Özel İdare’ye mevcut okulun yetersiz olduğunu bildirmiştir. İl özel idaresi de ,imar planında değişiklik talebinde bulunmuştur. Bu amaçla gelen talep doğrultusunda, Meclis’e gelen ve imar komisyonundan geçip İYİ Partili meclis üyelerinin de onayını alan önergenin tam metni su şekilde:

“Gündemin 10. Maddesi (333), Tahsis Değişikliği; Şerefiye Mahallesi 58 ada 585 nolu parselin ilköğretim tesis olanı olarak düzenlenen mevcut imar planının (ismet paşa okulu), ticaret alanı olarak yeniden düzenlenmesi ile aynı bölgede mevcut imar planında ticaret alanı olarak düzenlenen şerefiye Mahallesi 58 ada 560 nolu parselin eğitim alanı olarak yeniden düzenlenmesi içerikli hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişiklikleri talebi, konu ile ilgili il Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 29.04.2020 tarih 6658787 sayılı yazısında belirtilen, Aziziye Mahallesi 2075 nolu parsel ile şerefiye Mahallesi 58 ada 560 nolu parsel( ki bur parselde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görüsünü de bir okuyun lütfen), Eğitim Tesis Alanı olarak düzenlendiğinden, ayrıca şerefiye Mahallesi 58 ada 560 nolu parselde fiilen eğitim tesisi olarak kullanılan mevcut bir yapı bulunduğundan, oy birliğiyle kabul edildi.”

Ben de açıklamamda eğitim kurumlarının şehir dışına taşınmasını kent mantığı çerçevesinde doğru bulduğumu ama tarihi dokuya sahip, insanların anılarının olduğu binaların ‘YIKIM”ına karşı olduğumu belirttim. Yukarıdaki meclis kararında da binanın yıkılacağına dair bir ibare yok gördüğünüz gibi. Zaten imar değişikliği dışında konu ile belediye meclisinin inisiyatifi olamaz. İnisiyatif özel iradededir Lütfen açıklamamı tekrar ve dikkatlice okuyunuz. İnsanlara yanlış bilgi vererek partim ve şahsım ile ilgili menfi algılar oluşturmaya çalışmak size yakışmaz. Doğruları konuşalım Sayın Başkanım. Yani kim yaparsa yapsın biz kentin simgesi haline gelmiş eserlerin YIKIM’ ına karşıyız ve YIKIM’a da Meclis kararında onay vermedik. Gayet ‘Net’ sanırım.

Dolayısı ile, Başkanım üzülerek ifade etmek isterim ki meclis kararını dikkatlice okumadığınız için ve muhtemelen konuyu size getiren arkadaşlarınızın gereken hassasiyeti göstermemesi sebebi ile siyaseten ‘boşa’ düştünüz. Sizi daha tutarlı açıklamalar yapmaya ve çalışma arkadaşlarınızı da daha dikkatli olmaya davet etmeye davet ediyorum. Bence çalışma arkadaşlarınızı da bu arada bir kontrol edin, bu ilk olmuyor ‘ boşa’ düşürüyorlar sizi. Ben, sorumluluğum gereği, her Meclis toplantısına katılmaya gayret ederim, son toplantıda sizi de Sayın Fahri Çakır Bey ile toplantıda gördüm. Bir daha kine inşallah Belediye Başkanımız Sayın Dr Faruk Özlü ile beraber katılmaya da muvaffak olursunuz ve konulara dolaylı değil bizzat kendiniz vakıf olursunuz ve böylece kamuoyunu yanlış bilgilendirmezsiniz.

2) Bir yandan şehir içi trafik sıkışıklığından bahsetmek, karmaşayı ve kalabalığı öne sürerek İsmet Pasa okulu ile alakalı atılan adımlara mantıklı gerekçeler bulmaya çalışırken, öte yandan İsmet Pasa binasının biraz ilerisinde, ‘eski kız Meslek lisesi’ binasını ‘devr-i iktidarınızda’ yıkıp yepyeni ve daha görkemli bir bina yapmak nasıl izah edilir Sayın Başkanım. Bu yepyeni binayı yaparken trafiği, kalabalığı, servis araçlarını düşünmediniz mi ? Yoksa insanların aklı ile asıl siz mi alay ediyorsunuz ? Tutarlı olmaktan kastınız aynı alanda trafiği ve kalabalığı bahane edip bir okul binasını yıkarken, bir başka ve biraz ilerisinde daha büyük ve daha kalabalık bir okul binası yapmak mıdır?

3) İSKİ ile alakalı, yıllardır akamete uğrayan sureci, önce İl Koordinatörlüğüne Belediye Meclis Üyemiz Ender Çakar’ı atayarak sonra da konuları hassasiyetle takip ederek hızlandırmamızı takdir etmenizi beklerdik. Başkanım biz Düzce için çalışıyoruz, ve yıllar sonra dahi olsa sizin İSKİile bir araya gelmenizden mutlu oluyoruz. Katkımız varsa ne mutlu bize. Ama bu görüşmeye giderken İSKİ yetkililerine görüşmede Ender Çakar’ın da koordinatör olarak yer alacağını belirtip akabinde kendisine haber vermeden ziyaretin yapılmasını da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu arada Asfalt ile alakalı bizim iddiamız, kar etmediği için özel bir kuruma verilen asfalt isinden ticari mantığa göre özel firma kar edebilecekken sizlerin nasıl zarar etmeyi başara bildiğinizdir. İSKİ’nin asfalt talebi ise, ticari mantık ile, rahatlıkla karşılanabilir Düzce’linin mağdur olmasının önüne geçilebilir Başkanım ama önce ‘niyet olmalı’ tabi. “Para vermediler asfalt vermedik’ dediğiniz bir kurumu keşke önceden ziyaret edip firmanın güvenilirliğini İSKİ ile görüşseydiniz de memleket asfaltsız toz çamur içinde kalmasaydı. Ama her şeye rağmen biz burada da inisiyatif almaya ve sorunun çözümüne katkı sunmaya hazırız, ve biliyorsunuz ki mutlaka da çözeriz. Yeterli hemşehrilerimiz rahat etsin

4) İYİ Parti’nin açıklamaları ve yaptığı çalışmaları takip etmenizden gayet memnunuz. Ama Sayın başkanım bizim ısrarla üzerinde çalıştığımız başka konular ve sorduğumuz sorular var. Hazır eliniz değmiş iken aşağıdaki birkaçına da bir cevap verirseniz, Düzceli de size müteşekkir olacaktır

– Pandemi döneminde tadil edilirken yıkılan sonra yapılan sonra tekrar tadil edilerek Dünya İnşaat Tarihinde bir ilk olmayı başaran ‘Düzce Kasrı’ için Düzce Belediyesi ve iştiraki kurumlar bugüne değin ne kadar bir harcama yapmıştır ? Bundan sonra ne kadar harcama yapılması planlanmaktadır ve yapılan harcamaların, tesisin çalışması akabinde, kaç yılda geri alınması planlanmaktadır?
– İstanbul Caddesinin yapımı esnasında gündeme gelen ve Düzce’nin muhtelif yerlerine konacağı söylenen ‘ büfe ve şarj istasyonları’ yapacak olan ve 2019 yılının sonunda kurulan İzmirli firmanın aldığı ihale ile alakalı Düzce Halkını şeffaf bir biçimde ne zaman bilgilendirmeyi düşünüyorsunuz?
– Düzce Belediyesinin açıkladığı projelerin hemen hemen hiçbirinin ‘zamanında’ tamamlanamaması ile alakalı fikriniz nedir? Ama lütfen sadece Pandemi demeyin. Bu konularla alakalı da cevap vermeniz yerinde olacaktır.”

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir