2023 Yılının İlk Seminerinde İlaç Endüstrisi Anlatıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen ve 2023 yılının ilk semineri olan “Düzce’den Dünyaya Açılan Kapı: Nobel” adlı program, Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Koca Çalışkan, 2023 yılının ilk seminerini düzenlemekten duydukları memnuniyeti ifade ederek,  verimli bir seminer olması temennisinde bulundu.

 “Düzce’den Dünyaya Açılan Kapı: Nobel” adlı seminerde Nobel İlaç Ar-Ge Müdürü Dr. Ecz. Abdullah Uslu, ilaç sektörüyle ilgili gençlerin merak ettiği soruları yanıtladı. Nobel’in, 1964 yılında tamamen yerli sermayeli bir şirket olarak kurulduğunu ifade eden Dr. Ecz. Uslu,  50 ülkeye ihracat yaptıklarından bahsetti. Yurt içi ve yurt dışı üretim tesisleri hakkında da bilgiler paylaşan Uslu, firma olarak dünyanın dört bir yanında satış ağları olduğunu belirterek katılımcıları ürün portföyleri hakkında bilgilendirdi.

Türkiye’de ilaç araştırmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan davetli konuşmacı, araştırmaların; yeni bir molekül bulmak, yeni bir ilaç geliştirmek yönünde değil, eş değer ürünleri geliştirmek veya bulunmuş moleküllerin 2-3’lü kombinasyonlarını, farklı dozaj formlarını geliştirmek şeklinde yapıldığını belirtti.

Katılımcılarla soru cevap şeklinde interaktif bir seminer gerçekleştiren Uslu,  jenerik ilaç ve patent süreçlerine de sunumunda yer verdi. Ardından Nobel İlaç İnsan Kaynakları İş Ortağı Serap Akbaş tarafından staj programları ve işe alım süreçleri hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Seminer, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Koca Çalışkan tarafından Dr. Ecz. Abdullah Uslu’ya teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir