Üretilen Nesneler Sanatın İsteklerini Yerine Getirirse Sanat Eseri Olur

2

Düzce Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi “I. Sahne Sanatları Günleri” kapsamında planlanan etkinlikler serisi “Kariyer Planlama ve Girişimcilik” başlıklı çevrim içi söyleşiyle devam etti.

Moderatörlüğünü Sahne Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Hatice Şaşmaz’ın üstlendiği söyleşi, “Tiyatro Ak’la Kara”nın kurucularından Savaş Özdural ile gerçekleştirildi.

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk bölümünden mezun olan Özdural, eğitimini tamamladıktan sonra farklı alanlarda çalışmalar sürdürdüğünü, kendi tiyatrosunu kurma hayalini mezuniyetinden yirmi yıl sonra hayata geçirdiğini ifade etti. Bu süreci nasıl yönettiğini, bir tiyatronun işletme biçimi ve sanatsal üretim noktasında yapılan ürünlerin sanat olma niteliğini taşıması için yapılması gerekenleri paylaşan Özdural; deneyimler, ekonomik ihtiyaçlar ve resmi gereklilikler noktasında bilgiler paylaştı. Bugün kendi tiyatrosunu ikame ettirebilmesinde en büyük motivasyonunun tiyatrodan önce kurduğu aynı isimli seslendirme stüdyolarının varlığı olduğunu söyleyen Özdural, bir tiyatro oyunu hazırlamanın maddi gereksinimleri, bilet fiyatları, sürdürülebilirlik için neler yapılmasının fayda sağlayabileceği gibi konularda deneyimlerini, düşüncelerini paylaştı.

Söyleşinin sonunda öğrencilerin yönelttiği soruları da yanıtlayan Savaş Özdural, kariyer planlama ve girişimcilik bağlamında Sahne Sanatları Bölümü öğrencilerinin geleceğini planlama süreçlerine değerli katkılar sağladı.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde I. Sahne Sanatları Günleri kapsamında kariyer planlama üzerine gerçekleştirilen söyleşiler özel sektör, kamu sektörü, akademi ve girişimcilik çerçevesinde kapsamlı bir etkileşim alanı oluşturdu. Farklı alanlarda deneyimleri dinleyen ve öneriler alan öğrenciler, eğitim ve mezuniyet sonrası süreçleri nasıl yöneteceklerine dair çeşitli düşüncelere sahip oldu.

Exit mobile version