Öğretmen Okullarının 175. Kuruluş Yıldönümü Paneli Gerçekleştirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin düzenlediği “Öğretmen Okullarının 175. Kuruluş Yıldönümü Paneli” çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Kuyumcu Vardar, öğretmen okullarının 175. kuruluş yıldönümü kapsamında, Eğitim Fakültesi olarak anlamlı bir etkinlik düzenlemek istediklerini belirterek, donanımlı öğretmenler yetiştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Panelin ilk konuşmacısı Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Duman, “Lisans Öğrencilerimizin Gözünden Öğretmenlik Mesleği İmajı” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Öğretmenlik mesleğinin imajıyla ilgili yapılan çalışmalardan ve Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi lisans öğrencilerinin konuyla ilgili araştırma sorularına verdiği cevaplardan söz eden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Duman, araştırma sonuçlarıyla ilgili önemli değerlendirme ve tespitlerde bulundu.

Panelin diğer konuşmacısı Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Elif Güven Demir, “Medya ve Toplumda Öğretmen Algısı” adlı sunumunda; toplumsal gelişmelerin, öğretmen yetiştirme sistemindeki değişikliklerin, sosyolojik hareketlerin, ekonomik nedenlerin ve mesleki beklentilerin öğretmenlik mesleğinin toplumsal konumunu etkilediğini dile getirdi. Global Teacher Status Index raporuna göre, Türkiye’de öğretmenlerin saygınlıklarının 2013-2018 yılları arasında gerilediğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Elif Güven Demir, bu sonucu etkileyen faktörler hakkında bilgiler paylaştı.

Öğretmenlerin, öğrencilerinin hayatlarını değiştirme gücünü elinde bulunduran öğretmen yerine, artık sınava hazırlayan öğretmen imajının baskın hale geldiğini işaret eden Demir, öğretmenlerin gözünden toplumsal algı, medyada öğretmenlik mesleği, sosyal medyada yansımalarıyla ilgili görüşlerini aktardı.

Panelin son konuşmacısı Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Özlem Şahin ise “Öğretmen Nitelikleri ve İyi Bir Öğretmenin Özellikleri” konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Öğretmenliğin ihtisas mesleği olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Özlem Şahin, öğretmen yeterlilikleri, öğretmende olması beklenen özellikler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Öğretmenliğin; niteliği ve işlevi bakımından toplumun ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesindeki etkisinin son derece büyük olduğunu vurgulayan Şahin, bir ülkenin ancak öğretmeni kadar güçlü olduğunu ifade ederek bir ülkenin topyekûn kalkınmasında eğitimin anahtar rolü olduğunun altını çizdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir