Kaliteli Eğitim Türkiye’nin Görünürlüğünü Artırır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce Üniversitesi Sürekli İyileştirme Koordinatörlüğü ile Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun (YÖKAK) iş birliğinde düzenlenen “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi ve Öğrenci Katılımı” başlıklı seminerde öğrencilerin kaliteli bir eğitim alarak değerli diplomalara sahip olmasının önemi anlatıldı.

Moderatörlüğünü Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Burak Yüksel’in yaptığı çevrim içi seminerin açılış konuşmasını Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç yaptı.

Eğitim öğretimin dinamik bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. İlhan Genç, yaşanan değişimleri yakından takip ederek eğitim ve öğretimin de ona göre güncellenmesi gerektiğini vurguladı. İki yıl önce başlayan pandemi ile uzaktan eğitime geçildiğini hatırlatan Prof. Dr. Genç, Düzce Üniversitesi’nin bu dönemde, var olan alt yapıyı güçlendirerek ve öğretim elemanlarını eğiterek kaliteyi yakaladığını vurguladı. Seminerin faydalı olması temennisinde bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, seminerde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Gerçekleştirilen açılış konuşmasından sonra YÖKAK Uzmanı Öğrenci Komisyonu Akademik Kordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ kalitenin önemine değinerek, kaliteli eğitime ulaşabilmek için yapılması gerekenlere değindi. Dünyanın sürekli bir değişim içerisinde olduğunu söyleyen Uludağ, 10 yıl önce; APP Tasarımcısı, Sosyal Medya Kreatörü, Big Data Analisti, Dijital Risk Yöneticisi, Sürücüsüz Araba Teknisyeni, Drone Operatörü ve Bulut Yazılım Uzmanı gibi mesleklerin olmadığını, bundan 10 yıl sonrada çok farklı meslek gruplarının ortaya çıkacağını vurguladı.

Akademik bölümlerin akreditasyon olmalarının önemine de değinen Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ, akredite olan bölümler sayesinde üniversitelerin görünürlüğünün arttığını ifade etti. Öğrencilerin kaliteli bir eğitim almalarının kendi ellerinde olduğunun altını çizen Uludağ, etkinliklere katılmasının, öğrenci kulüplerinde görev almalarını ve kuruma geri bildirim yapmalarının öğrencilerin değerini ve görünürlüğünü artırdığını ifade etti.

Yükseköğretim Kalite Kurulu olarak amaçlarının yükseköğretim kurumlarını daha nitelikli ve daha kaliteli duruma kavuşturmak olduğunu söyleyen YÖKAK Uzmanı Öğrenci Komisyonu Akademik Kordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ, bu sayede hem bireysel, hem de toplumsal gelişimin sağlanacağını ve Türkiye’nin görünürlüğünün artacağının dile getirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ’ın konuşmasından sonra YÖKAK Öğrenci Komisyonu Üyesi Yusuf Polat, YÖKAK Öğrenci Komisyonu’nun yaptığı etkinliklerden, kaliteli eğitimde öğrencilerin üzerine düşen görevlerden bahsetti.

Katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan konuşmacılar, seminere katkı sağlayan herkese teşekkür ederek konuşmalarını sonlandırdı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir