Düzce Üniversitesi, Düzce Teknopark, Kapsül Kuluçka Merkezi ve Düzce Teknoloji Transfer Ofisi iş birliği ile düzenlenen ve üç gün süresince zorlu bir maratona sahne olan Girişimcilik Maratonu 2023, gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi
Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Aksan, kamu kurumu ve kuruluşlarının temsilcileri, sanayiciler, davetli konuklar ile öğretim üyeleri, mentörler ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Özkan Şahin, hafta sonu boyunca gönüllülük esasına göre yarışmacılara destek veren mentörlere, sponsorlara, Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark ekibine teşekkür ederek sözlerine başladı. İş bulan değil iş kuran nesiller yetiştirmek istediklerini belirten Doç. Dr. Özkan Şahin, nitelikli insan sayısını artırmanın refah seviyesini de artırdığına dikkat çekerek girişimci ve yenilikçi Düzce Üniversitesi’nin bu anlayışla iş fikri yarışmaları düzenlediğini dile getirdi.
Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Girişimcilik Maratonu 2023’e; 260 başvuru, 64 iş fikri ve 18 takım ile yoğun bir ilginin olduğuna işaret etti. Programa destek veren eğitimcilere, mentörlere ve sponsorlara teşekkür eden Rektör Sözbir, yarışmacıların yazılıma yönelik güzel projeleri olduğunu sözlerine ekledi. Ülkemizin yazılım anlamında girişimci ve zeki gençlere sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilginin tecrübeyle harmanlanmasının önemine değindi.
Açılış konuşmalarının ardından, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından etkinliğe sponsor ve destek olan kurumlara, eğitmenlere ve kişilere plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Plaket takdimi sonrasında finale kalan 18 takımın sunumlarına geçildi. 48 saatlik uykusuz maraton sürecinde, eğitmenlerce verilen eğitimler ve mentorlerin destekleriyle yenilikçi iş fikirlerini bir iş modeline çeviren ve olgunlaştıran öğrenciler, jüri önünde ödülleri kazanabilmek için birbirleriyle yarıştı.
Jüri değerlendirmesi sonucunda; BİGES fikri birinci olarak 30.000 TL ödülün sahibi oldu. Carna fikri 20.000 TL ile ikincilik ödülü kazanırken, Onego fikri ise 3. lük derecesiyle 10.000 TL ödüle layık görüldü. BİGES fikri ayrıca Patent Desteği almaya da hak kazandı. Ödül kazanan takımlar, geleceğin başarılı girişimcileri olarak; iş fikirlerini ve hayallerini hayata geçirme, fikirden şirkete uzanan bir başarı hikayesi yazma olanağı elde etti.