Düzce Üniversitesi ve Formlife’dan Bölge Çiftçilerine Satın Alım Garantisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzceli girişimciler tarafından kurulan Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri A.Ş. ve Düzce Üniversitesi, bölgedeki çiftçiler tarafından yetiştirilen tıbbi bitkiler ve tıbbi mantarlar için satın alım garantisi sağlıyor. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aydın, konuya ilişkin bilgiler aktardı.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yürütülen ve koordinasyonu Yükseköğretim Kurulu tarafından sağlanan Üniversitelerimizin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması programı kapsamında Çevre ve Sağlık alanlarında Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversite ilan edilen Düzce Üniversitesi’nin, Sağlık alanında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp konusunda ihtisaslaşması nedeniyle 2016 yılından bu yana bölgede tıbbi bitki ve tıbbi mantar yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak için çaba gösterdiğini belirtti.

Bölge Çiftçilerine Büyük Destek

Bu kapsamda bölge çiftçilerine yönelik tıbbi bitki ve tıbbi mantar yetiştiriciliği eğitimleri verdiklerini, ayrıca fide temini, dikim, bakım ve hasat süreçlerinde hiçbir karşılık beklemeden ve Üniversite olarak gelir elde etmeksizin bölge çiftçilerine destek sağladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, bölge çiftçilerinden ve yetiştiricilerinden satın alınan ham ürünleri nihai ürüne dönüştürmek ve satmak üzere Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde 4 adet markayı tescillediklerini, Dulife çatı markası ile tıbbi bitki ve tıbbi mantar ürünleri için Herbynia, arıcılık ürünleri için Apidevera, kozmetik ürünleri için ise Melenis markasıyla butik üretim ve satış yaptıklarını ifade etti.

Çitçilerin Ürettiği Ürünlere Satın Alım Garantisi

2020 yılında ise, bölge girişimcilerinden 55 ortağın kurduğu Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri A.Ş.’nin bu markaların süreli olarak lisanslanmasına talip olduğunu, lisanslama sürecinde Düzce Üniversitesi’nin ön şartlarının, bölge halkı tarafından Düzce Üniversitesi kontrolünde üretilen tüm ürünlere satın alım garantisi vermek ve tüm üretim-analiz süreçlerinin Düzce Üniversitesi kontrolünde yapılmasını sağlamak olduğunu dile getiren Çakar, firmaya bu şartla anılan markaların 3 yıllığına lisanslandığını vurguladı.

Bölgede tıbbi mantar ve tıbbi bitki yetiştirmek isteyen tüm gönüllü çiftçileri bu değer zincirinin bir halkası olmaya davet eden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, bölge çiftçilerinin ürünlerini satış kaygısı olmadan yetiştirip ciddi miktarda gelir elde edebileceğini müjdeledi.

Yerli ve Milli Üretime Destek

Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aydın, 55 kurucu ortak olarak temel hedeflerinin bölge için değer üretmek olduğunu, bu konuda da Düzce Üniversitesi’nin firma hedefleri için kusursuz bir partner vasfı teşkil ettiğinin altını çizdi. Tüm kurucu ortakların farklı birçok alanda ticari faaliyet yürüttüğünü, Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri A.Ş.’nin kar elde etmekten çok kamu yararı üretmeyi hedeflediğini, nitelikli gıda, arıcılık ve kozmetik gibi ülkemizin büyük oranda ithalata bağımlı olduğu sektörlerde yerli ve milli üretimin desteklenmesi, bu yolla hem bölge halkının gelir elde etmesi hem de ithalatın önüne geçilmesi gibi kamu yararı odaklı bir strateji ile çalıştıklarını belirten Selahattin Aydın, Düzce Üniversitesi ile Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri A.Ş. arasında ikinci yılını dolduran iş birliğinin performansı hakkında somut bilgiler aktardı.

Hem Bölge Halkına Hem Kamu Hazinesine Destek

İki yıldır Düzce Üniversitesi kontrolünde ürün üreten tüm çiftçilerin ürünlerini piyasa fiyatlarından aldıklarını, tek bir çiftçinin bile ürününün elinde kalmadığını söyleyen Selahattin Aydın, çiftçiden satın alınan tıbbi bitki, tıbbi mantar ve arıcılık ürünlerinden, Düzce Üniversitesi denetiminde ürün ürettiklerini, ürünlerin üretiminin Düzce Üniversitesi Üretim Merkezi’nde yapıldığını, ürün analizlerinin de Düzce Üniversite Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT) bünyesinde gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi. Üretilen ve analizi yapılan nihai ürünlerin, Düzce Üniversitesi tarafından Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri A.Ş.’ye lisanslanan markalarla yapıldığını belirten Selahattin Aydın, satış gelirlerinin sözleşmeyle belirlenmiş belirli bir kısmının lisanslama bedeli olarak Düzce Üniversitesi’ne ve dolayısıyla kamu hazinesine ödendiğini, hem bölge halkına hem de kamu hazinesine gelir sağlamanın, ayrıca nitelikli ürünlerde ithalatı azaltmanın haklı gururunu yaşadıklarını vurguladı.

Bölgedeki tüm çiftçileri, tıbbi mantar yetiştiricilerini ve arıcıları bu değer zincirine katılmaya davet eden Selahattin Aydın, bu değer zincirinin yaratılmasında emeği bulunan Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri A.Ş.’nin tüm ortaklarına, bölge çiftçisine, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a ve Düzce Üniversitesi personeline teşekkürlerini iletti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir