Düzce İklimi ve Hava Durumu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce ilimiz coğrafi olarak Karadeniz bölgesinde yer almasının yanı sıra Karadeniz geçiş ikliminin de etkisi altındadır. Bu nedenle Düzce meteorolojik verileri daha çok Karadeniz ikliminin karakteristik özelliklerini taşır.

Düzce İli Mevsimsel Hava Durumu Değişiklikleri

Düzce, her mevsim Karadeniz kıyılarında görülen nemli, kurak olmayan, yumuşak bir iklime sahiptir. Şehir merkezi denizden bir miktar daha içeride yer almasına karşın denizle arasında bulunan Akçakoca Dağlarının yükseltisinin az olması sonucu nemin iç kesimlere kadar sokulabilmesi ve şehrin ortalama yüksekliğinin de 150 metre olması kıyı ikliminin şehirde etkisini artırmaktadır.

Düzce hava durumu kentte yaşayan vatandaşlarımızın yanı sıra özellikle bu ili ziyarete gelen insanlar için önemlidir. Bu nedenle bizler Düzce gezisi için sizlere yaz aylarını tavsiye ediyoruz. Sonbahar ya da kış mevsiminde gelirseniz yağışla karşılaşabilirsiniz.

Düzce’de yaz ayları bir miktar kurak ve az yağışlı, sonbahar ve kış ayları ise yağışlı ve ılık geçer. Şehir en fazla yağışı sonbahar ve kış aylarında alır. En yağışlı ay ise 100.9 mm yağış miktarı ile aralık ayıdır. Ancak bu genellemenin aksine şehir geçmişte en yüksek yağışı 118mm’lik seviye ile 14 Temmuz 1965 tarihinde almıştır. Şehirde en fazla kar kalınlığı ise 2 Ocak 1983 tarihinde 80 cm. seviyesinde olmuştur. Düzce’nin ortalama yıllık sıcaklık değeri ise 13.2°C’dir.

Düzce Coğrafi Özelliklerinin İklime Etkisi

Kış aylarında Düzce ve iç kesimlerde kalan ilçeler, kıyı kesimde yer alan Akçakoca ilçesine göre biraz daha serin, ama yaz aylarında daha sıcak bir hava durumu özelliğine sahiptir.

Düzce’nin tüm ilçelerinin yüksekliği 400 metrenin altındadır. En yüksek ilçesi olan Yığılca’nın rakımı 326 metredir. Yığılca ve Kaynaşlı ilçeleri Düzce il merkezine göre bir miktar serindir.

Düzce ilimizde Karadeniz ikliminin etkisi altında olmasından dolayı önemli oranda fındık yetiştiriciliği de yapılmaktadır. İlde Karadeniz ikliminin yanı sıra az da olsa karasal ve Akdeniz iklim özellikleri de hissedilmektedir. Kaynak: Havaguncel.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir