Düzce’deki Liselere Düzce Üniversitesi Tanıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Düzce Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen  “Liseler İçin Kariyer Günü-Düzce Üniversitesini Tanıyoruz” başlıklı etkinlik çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi’nde görev yapan Öğr. Gör. Zeynep Kömür’ün moderatörlüğündeki programda, Düzce’deki liselerde eğitim gören öğrencilere Düzce Üniversitesi öğretim elemanları ve mensupları tarafından; bölüm seçiminde öğrencide aranan nitelik ve yeterlilikler, bölümlerde okutulan dersler ve içerikleri, öğrenim sırasında staj imkanları, bölümün sunduğu sosyokültürel faaliyetler, mezunların çalışma ve uzmanlaşma alanları ile kariyer olanakları konularında detaylı bilgiler aktarıldı.

İki gün süresince devam eden programın il gününde; Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Ali Kayıkçı, Tıp Fakültesi puanlarına değinerek tercih etmek isteyen öğrencilerin sahip olması gereken özelliklere yer verdi. Tıp Fakültesi’nin modern ve tam donanımlı cihazlara sahip olduğunu belirten Kayıkçı, Fakültenin sahip olduğu sosyal alanlara vurgu yaparak, gerçekleştirilen etkinlikler ve Fakülte Korosuna değindi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Eda Beydili Gürbüz ve Dr. Öğr. Üyesi Filiz Süzer Özkan, hemşirelerin sadece hastanelerde çalışmadıklarını, bilinenden çok daha geniş bir çalışma alanına sahip olduklarını dile getirdiler. Yapımı bitmek üzere olan ve yakın zamanda hayata geçecek olan Fakülte binasına taşınmalarının ardından gerçekleştirdikleri başarıların daha da artacağına vurgu yaptılar.

Mühendislik Fakültesi’nden Arş. Gör. Ezgi Kara, Düzce Üniversitesi’nin mühendislik alanındaki başarılarına vurgu yaptı ve dünya sıralamalarında Düzce Üniversitesi’nin üstün başarılarına değindi. Düzce Üniversitesi’nin Times Higher Education Dünya Üniversite Sıralaması 2022’de Mühendislik kategorisinde, Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında birinci olduğunu söyledi.

Fen Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Fakültenin sahip olduğu laboratuvarlara değindi ve farklı üniversitelerden öğrencilerin burada staj yaptıklarını dile getirerek pek çok üniversitede eğitim gören öğrencilerin bu imkanlara sahip olamadıklarını söyledi.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden Arş Gör. Esra Mutlu ve Arş. Gör. Ayça Geçkil, doğa ile iç içe olan Fakültelerini anlattı ve tüm lise öğrencilerini fakülteye davet ettiler. Mimarlık bölümünün gerçekleştirdiği teknik gezileri anlatarak, yerinde öğrenmenin önemine vurgu yaptılar. Yıl boyu gerçekleşen sergi ve konserler hakkında da ayrıca bilgiler verdiler.

Ziraat Fakültesi’nden Doç. Dr. Nedim Altın ve Arş. Gör. Şükran Yayla, Fakülte bölümlerini ayrıntılı bir şekilde lise öğrencilerine anlatırken, doğanın ve doğayı korumanın önemine vurgu yaptılar. Her bireyin doğayı sevmesi gerektiğini dile getirirken, Ziraat Mühendisi olmak için doğada zaman geçirmenin gerekliliğine değindiler. Sahip oldukları uygulama serası ve ürünleri hakkında görsellere yer verdikleri sunumlarında, yakın zamanda öğrencilerin katıldıkları kongreleri ve başarılarını anlattılar.

Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Murat Genç ise nitelikli ve dinamik personellere sahip olduklarının önemine vurgu yaparak, öğrenciler ile akademisyenler arasındaki ilişkilerin son derece samimi olduğunu belirtti ve nitelikli eğitimciler yetiştirdiklerini aktardı.

 

Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü ve İSME Projesi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Etem Gürel Düzce Üniversitesi’nin en köklü okulu olma özelliği taşıdıklarını söyledi. Yenilenen okul binasından görselleri paylaşan Gürel, sanayi ile olan yakın ilişkilerine değindi. İstihdam Meleği (İSME) Projesi kapsamında bazı bölüm derslerinin firmalarda gerçekleştiğini söyleyen Gürel, bu proje sayesinde öğrencilerin istihdam oranının yüksek olacağına vurgu yaptı. İSME programı dahilinde derslere katılan öğrencimiz, liselilere proje ile elde ettiği deneyimleri aktarma fırsatı buldu.

Programda ayrıca, Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı Merkez olarak gerçekleştirilen faaliyetlerden, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Tahir Güney öğrencilerin kampüs içerisindeki sahip oldukları sosyal imkanlardan, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nden Öğr. Gör. Beyza Şahin Erasmus Değişim Programından ve Düzce Üniversitesi MEKATEK Topluluğu Başkanı Erkut Kaşıkçı ise toplulukların kariyere olan katkılardan bahsetti.

Programın ikinci günündeyse; Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Şahin Çaylı, üniversite öğreniminde kişisel gelişimin önemine değindi. Fakültede gerçekleşen konferansları ve etkinlikleri anlattı. Fakültenin sahip olduğu kitaplar ve kütüphane hakkında bilgiler veren Çaylı, bölüm mezunlarının çalışma alanları ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Arş. Gör. Elmashan Küçükakbulut ise Akçakoca’da bulunan modern bir yapıda olan binalarını ve deniz manzaralı kütüphanede ders çalışmanın keyfini dile getirdi.

İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Tuğba Torun, Fakültedeki bölümler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Arapça hazırlık sınıfına dikkat çeken Torun, farklı lise türlerinde okuyan gençlerin de İlahiyat Fakültesini tercih edebileceklerini belirterek, hazırlık sınıfı sayesinde bölüme adaptasyonlarının kolay olacağını sözlerine ekledi.

Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Tuğba Seda Çolak ve Arş. Gör. Dila Şahzen Çelebi, Eğitim Fakültesi’nin başarılarını dile getirdiler. KPSS’de ilk 100’e öğrenci yerleştiren bir fakülte olduklarını dile getirerek, mezunların yüksek atanma oranlarına değindiler. Doç. Dr. Tuba Seda Çolak çok merak edilen lisans üstü programlar ve formasyon programı hakkında da gençlerin sorularına ışık tuttu.

Fen Edebiyat Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Sedef Ünsal Seydooğulları ve Arş. Gör. Dr. Fatih Alper Taşbaş, Fakülte imkanları ve aktif olan topluluk faaliyetleri hakkında konuştular. Düzce Üniversitesi’nde genel olarak, öğrencilerin akademisyenlerle iletişim konusundaki kolaylıkları dile getirdiler ve üniversitenin her alanda değer üretmeye devam ettiğinin vurgusunu yaptılar.

Orman Fakültesi’nden Doç. Dr. Tarık Gedik ve Arş. Gör. Tunahan Çınar, Düzce Üniversitesi’nin en köklü Fakültesi olduklarını dile getirdiler. Fakülte bünyesinde gerçekleşen TÜBİTAK ve DÜBAP projelerini ve başarılarını lise öğrencileri ile paylaştılar. Ayrıca Orman Bölge Müdürlükleri ve bazı kamu kurumları ile olan iş birliklerini anlattılar.

İşletme Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Nevin Özer ve Arş. Gör. Esengül Özdemir Altınışık, sunumlarında Fakülte bünyesinde bulunan bölümler, dersler ve mezun olunduktan sonraki iş alanları hakkında bilgiler aktardılar.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Özgür, Meslek Yüksekokulumuzda yer alan bölümleri ayrıntılı olarak anlattı. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak Türkiye’de; Çağrı Merkezi, Sosyal Güvenlik ile Nüfus ve Vatandaşlık gibi bölümlerle  ilk olma özelliklerinin yanında yenilikçiliğe verdikleri önemi dile getirdi. Nüfus ve Vatandaşlık programının meslek kodunun alındığının müjdesini veren Özgür, KPSS sınavı için bu bölüm mezunlarının kazandığı avantajlara değindi.

Spor Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Hande Baba Kaya ve Öğr. Gör. Pelin Ustaoğlu Hoşver, Fakülte olarak sahip oldukları saha, tenis kortu, havuz gibi alanlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Fakülte olarak yetiştirilen milli sporcular ve başarılarından bahsettiler.

Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Erkan Taşkıran turizm ve gastronominin önemine vurgu yaptı. Bölümlerinin diğer bölümlere nazaran daha çok sosyal olmayı gerektirdiğine değindi. Öğrencilerin bölüm tercihleri esnasında kendilerini tanımaları gerekliliğine değinen Taşkıran hedefleri doğrultusunda tercihlerin yapılmasına vurgu yaptı. Ayrıca Düzce Üniversitesi Gastronomi Topluluğu Başkanı Şeyda Demirhan topluluklarda görev almanın öğrenciler için olan faydalarına değinerek gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı.

Son olarak Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden Doç. Dr. Haluk Yücel, Fakültenin Genel Yetenek Sınavı ile alım yapan bölümleri hakkında bilgiler verdi. Müzik bölümünün konserlerine, resim bölümünün sergilerine değinerek, eğlenme ve öğrenmenin bir arada olduğu Fakültelerine tüm öğrencileri davet etti.

Lise öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde öğrenciler sistem üzerinden konuşmacılara sorular da yönelterek Düzce Üniversitesi’ni yakından tanıma fırsatı buldular. Öğr. Gör. Zeynep Kömür, Düzce Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği Açık Kampüs uygulamasını anlatarak, Açık Kampüs ile liseleri Düzce Üniversitesi’ni tanımaya davet etti.

Liseler İçin Kariyer Günü semineri kapsamında ayrıca öğrenci velilerine de eş zamanlı olarak; “Çocuğumun Yetenek, Becerileri ve İlgilerini Nasıl Gözlemleyebilirim?”, “Tercih Döneminde Yaklaşımım Nasıl Olmalı?”, “Meslek Seçiminde Çocuğuma Nasıl Destek Olabilirim?” konularında Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç ve Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı tarafından bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir