Düzce Üniversitesi Özbekistan Üniversiteleriyle İş Birliği Anlaşmaları İmzaladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye-Özbekistan arasında yükseköğretim alanındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu’nun üçüncüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Programa katılım sağlayan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Özbekistan üniversiteleriyle iş birliği anlaşmaları imzaladı.

İlk olarak Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Tashkent University of Architecture and Civil Engineering Üniversitesi ile iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşmayı Tashkent University of Architecture and Civil Engineering Üniversitesi Rektörü Dr. Bakhrom Tulaganov imzaladı. Daha sonra Karakalpak Üniversitesi ile iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşmayı Düzce Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir imzalarken, Karakalpak Devlet Üniversitesi adına ise Rektör Prof. Dr. Reymov Akhmed Mambetkarimov  imzaladı.

Urgench Üniversitesi  ile iş birliği anlaşmalarına devam eden Rektör Sözbir, Urgench Üniversitesi adına anlaşmayı imzalayan Rektör Prof. Dr. Abdullaev Bakhrom İsmailovich’e teşekkür etti. Bukhara Engineering-Technological Institute ile iş birliği anlaşması da imzalandı. Anlaşmayı Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir ile Rektör Prof. Dr. Sadokat Siddikova imzaladı. Denau Institute of Entrepreneurship and Pedagogy ile işbirliği anlaşmasını ise Denau Institute of Entrepreneurship and Pedagogy adına Rektör Ruziev Oybek Abdimuminovich imzaladı. Son olarak Düzce Üniversitesi’yle Tashkent Institute of Textile and Light Industry arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşmayı Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Tashkent Institute of Textile and Light Industry adına ise Direktör İsmail Bulanow imzaladı.

İkili iş birliği fırsatları ve misafirperverliği için İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal’a ve katılım sağlayan Özbekistan heyetlerine teşekkür eden Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, yapılan iş birliklerinin Üniversitelere hayırlı olmasını temenni etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir